Kappen

Een boom weghalen doe je niet zomaar. Als het gebeurt is het belangrijk dat het gecontroleerd gedaan wordt. Een boom kappen zonder kennis en kunde van dit vak kan gevaarlijk zijn.

Ik ben opgeleid om vanaf de grond, in een hoogwerker of klimmend een boom te kappen. Hierbij maak ik gebruik van gecertificeerd materiaal. Een boom in het open veld kan onderaan worden afgezaagd en zo vallen. Maar een grote boom op bijvoorbeeld een klein binnenplaatsje wordt klimmend gekapt. In sommige gevallen maak ik gebruik van een hijskraan om een boom te verwijderen.

Snoeien

Een boom snoeien vraagt om kennis en inzet van het juiste materiaal. Ik heb beide in huis. Of het nu gaat om het begeleidingssnoei van een jonge boom met het oog op de toekomst of om het onderhoud van een oude boom. Ik kan u adviseren wat goed is voor uw bomen en de directe omgeving.

Frezen

Nadat een boom gekapt is blijft de stronk achter in de grond. Met onze krachtige stobbenfrees kunnen wij de stomp wegfrezen tot 30 cm onder het oppervlakte. Optioneel voeren wij het freesafval af.

Aanplanten

Wij adviseren u graag over het aanplanten van nieuwe bomen. Daarnaast kunnen wij de bomen leveren en ook planten.

Hout

Regelmatig heb ik partijen brandhout beschikbaar. Ik verkoop het hout op stam of in stukken van ongeveer 30 cm. U kunt het hout dan zelf kloven en drogen.

Douwe Boomverzorging
Deventer

M: 06-27050936
E: douwelensink@gmail.com

KVK-nummer: 65330102
BTW-nummer: NL101395528B02